Sök i den här bloggen

Translate

måndag 26 oktober 2009

"Mörka domäner" av Val McDermid

Ännu en alldeles underbart bra bok av Val McDermid! "Mörka domäner" är en resa tillbaka i tiden i Skottland. Närmare bestämt till den stora gruvstrejken. Mick Prentice, strejkande gruvarbetare, försvann spårlöst 1984. Familjen och hela byn var då övertygade om att han blivit strejkbrytare och följt med ett gäng killar till Nottingham och det antagandet förstärktes av att det under de år som gått kommit pengar till hans fru och barn i ett kuvert poststämplat just i Nottingham. Nu 23 år senare anmäler hans dotter honom försvunnen eftersom hennes son är svårt sjuk och att om hennes pappa är en lämplig donator så kan han vara sonens sista chans. Ärendet hamnar hos cold case-gruppen. Samtidigt hittar en frilansande reporter, Bel Richmond, nya ledtrådar i ett kidnappningsfall. 1984 kidnappades Catriona Maclennan Grant och hennes bebis. Catrionas far är en rik och betydelsefull man i Skottland så han skaffade fram lösensumman men då de skulle överlämna den gick allt grymt fel och Catriona dödades och kidnapparna försvann med hennes son. Sonen har sedan dess inte hörts av eller synts till trots att Catrionas far lagt mycket resurser på att hitta honom och de som rövade bort honom. Både journalisten och cold case-gruppen börjar nysta i de nya ledtrådar som Bel hittat. Historien visar sig dölja allt från lögner till mord och andra hemligheter... Ska sanningen i de båda fallen komma fram?


Boken har egentligen inga kapitel utan är uppbyggd av kort avsnitt där nutid och dåtid blandas på ett ypperligt bra sätt! Spänningen hålls vid liv hela tiden och jag tycker absolut att Ni ska läsa denna bok!!

Val McDermid tillhör absolut mina favoritförfattare så har Ni inte läst något av henne redan så gör det, även om ni inte väljer just den här boken! Det är hon som skrivit böckerna som TV-serien "Mord i sinnet" bygger på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar