Sök i den här bloggen

Translate

måndag 24 maj 2010

"Den brustna huden" av Stuart MacBride

Det här är den första boken av Stuart MacBride som jag läst. "Den brustna huden" är en väldigt lättläst deckare.  Historien är bra, lätt och roligt berättad. De spännande fallen som poliserna utreder är naturligtvis kärnan i boken men eftersom MacBride skrivit den med mycket svart humor så blir det extra bra. Poliskaraktärerna är alla olika och princip alla typer finns representerade.
Kriminalinspektör Logan McRae försöker identifiera en död kropp som lämnats utanför sjukhusets entré. Hans flickvän polisassistent Jackie Watson agerar lockbete för att fånga en serievåldtäktsman som härjar i staden medan deras överordnade tävlar om att få de bästa fallen och lösa dem snabbast. Och fall finns det gott om - utöver de två ovan nämnda så försöker man lösa en mängd inbrott samt ta fast en 8-årig pojke som påstås ha mördat en äldre man...

Det här är en bok jag varmt rekommenderar om man vill ha spänning och underhållning! Eftersom det händer så mycket i den och historien är roligt berättad så är boken väldigt snabbläst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar