Sök i den här bloggen

Translate

söndag 23 januari 2011

"Shutter island" ("Patient 67" av Dennis Lehane)

Jag brukar inte recensera filmer här men tänker göra ett undantag för "Shutter island" och den bygger ju på Dennis Lehanes "Patient 67" så på sätt och vis är det också en bokrecension. Nu har jag inte läst boken så jag kan inte alls säga att de stämmer överens och oftast så skiljer sig ju en film baserad på en bok lite. Men i alla fall är filmen riktigt bra och den kryper under skinnet på en.


Ashcliffe Hospital ligger på ön Shutter island och där finns psykiskt sjuka kriminella som fängelser och andra sjukhus inte klarar av. En kvinnlig patient rymmer och kriminalkommissarie Teddy Daniels och hans kollega Chuck Aule får bege sig till den isolerade ön för att försöka hitta henne. Men hur har hon kunnat ta sig ut ur ett rum som låses utifrån och där det är galler för det enda fönster som finns och dessutom skulle hon ha rymt utan skor och ön har en ganska otillgänglig terräng. Och i hennes rum finner de en lapp med en luddigt meddelande om patient 67... Ju mer Daniels och Aule rotar i det hela desto skummare blir allt och det visar sig också att Daniels har bett om att få detta uppdrag eftersom han hört rykten om att experiment och hjärntvätt pågår på patienterna. Men är det hela sanningen om varför han befinner sig på ön eller finns det andra förklaringar till varför han är just där... 


Vill ni se en nervpirrande film (eller läsa en riktigt spännande bok) så rekommenderar jag varmt "Shutter island! Jag kan ju inte gå i god för boken men är den bara lite i närheten av filmen så måste den vara bra!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar