Sök i den här bloggen

Translate

fredag 30 december 2011

"Änglavakter" av Kristina Ohlsson

Nu har jag läst den tredje boken om Fredrika Bergman och hennes kollegor. Den heter "Änglavakter" och den är precis lika bra som de två tidigare "Askungar" och "Tusenskönor".

En man som är ute på skogspromenad med sin systers hund gör ett makabert fynd då hunden gräver upp ett lik. Det visar sig var en ung student, Rebecca Trolle, som försvann för två år sedan. Polisen kom ingenstans med fallet då men nu aktualiseras det igen och det blir Alex Recht och hans specialgrupp, bestående av bl.a. Peder Rydh och Fredrika Bergman, som får ta hand om det. Utredningen blir en av de tuffaste för gruppen och de blir alla personligt indragna i det. Hemligheter som rör en mängd personer från toppen till botten av samhället dras fram i ljuset och det är inga trevliga hemligheter. Allt fler ledtrådar leder till en stum barnboksförfattarinna som bor på ett ålderdomshem. Hon har själv ett mörkt förflutet och har suttit av ett långt fängelsestraff för mordet på sin f.d. pojkvän. Polisen fortsätter att gräva i Rebeccas grav och där finner de fler lik. Kommer de kunna lösa fallet innan fler kommer i vägen för mördaren?

Jag tycker att Kristina Ohlsson är en av de bästa deckarförfattarna i Sverige just nu. Hon har ett fängslande sätt att skriva på och det blir aldrig ointressant. Hon håller hela tiden tempot och spänningen uppe. I slutet av den här boken står det att hon jobbar på en fjärde bok och den ser jag verkligen fram emot att läsa!

4 kommentarer:

 1. Låter spännande

  SvaraRadera
 2. Toppenbok. Har ny läst alla 3 böckerna.
  Hoppas det blir fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det!! Från Piratförlagets hemsida: Kristina Ohlsson - Senaste bok: Paradisoffer (utkommer 18 april 2012) Den väntar jag med spänning på för jag tycker hon skriver jättebra!!!

   Radera