Sök i den här bloggen

Translate

lördag 14 april 2012

"Frälsaren" av Jo Nesbø (originaltitel: "Frelseren")

Det är med lite sorg i hjärtat jag skriver att jag nu läst den bok jag hade kvar av Jo Nesbøs Harry Hole-serie. "Frälsaren" är den sjätte boken i serien och jag ger den samma höga betyg som de andra böckerna fått av mig. Som jag tidigare skrivit så har jag läst dem i total oordning och det går alldeles utmärkt men om man vill följa Hole och det som gör honom till den han är så är det nog roligast att läsa dem i kronologisk ordning. På den här länken kan ni läsa utgivningsordningen.
"Frälsaren" fortsätter där "Djävulsstjärnan" slutar. Hole har till slut lyckats bevisa att hans ärkefiende Tom Waaler var korrupt men han är övertygad om att fler är inblandade. Holes närmsta chef har beslutat sig för att avsluta sin karriär i Bergen och han efterträds av Gunnar Hagen. Hagen är medveten om Holes alkoholism och klargör att från och med nu måste Hole sköta sig. När en ung frälsningssoldat blir avrättad på öppen gata får Hole ansvaret för fallet. Tillsammans med sina kollegor kommer han snabbt fram till att det verkar ha utförts av ett proffs. Vad kan en frälsningssoldat ha gjort för att förtjäna en så kallblodig död?

Som vanligt när det gäller Nesbø så är det välskrivet och detaljrikt. Han skapar spänning från första till sista sidan och det är först då man läst sista meningen som man slutar att överraskas. Jag rekommenderar återigen varmt hela Harry Hole-serien!

2 kommentarer:

  1. Visst var den bra. Har nu bara den sista kvar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanonbra! Den sista bjuder på överraskningar... Ska bli spännande att höra vad du tycker om den!

      Radera