Sök i den här bloggen

Translate

fredag 29 juni 2012

"En dans på rosor" av Reginald Hill (originaltitel: "Deadheads")

När jag i början av året läste att den brittiske kriminalförfattaren Reginald Hill hade avlidit blev jag ledsen. Hans böcker är väldigt bra och oerhört välskrivna. En av de bästa böcker jag någonsin läst är hans "Hämnden" som inte ingår i någon av hans serier utan är en fristående bok. Hills böcker om Dalziel och Pascoe är antagligen de mest kända här i landet och de har också blivit TV-serie. När jag läste om hans död bestämde jag mig för att jag skulle köpa och läsa de böcker av honom som jag inte redan läst men det visade sig vara lite svårt för en del av dem går inte längre att få tag på här i Sverige. Men några lyckades jag hitta och en av dem var "En dans på rosor". Det är en Dalziel och Pascoe-bok.
Peter Pascoe får ett tips om att folk i Patrick Aldermanns närhet har en förmåga att dö då de på något sätt står i vägen för honom. Eftersom Dalziel ska iväg på konferens får Pascoe och inspektör Wield klara sig utan honom då de försöker komma fram till om allt handlar om olyckliga sammanträffanden eller om Aldermann genom åren på något listigt sätt lyckats röja sina motståndare ur vägen utan att upptäckas. Det hela kompliceras lite av att Pascoes fru av en slump blivit god vän med Aldermanns hustru.

När man läser en bok av Reginald Hill kan man vara säker på att man blir underhållen, men också överraskad. Det finns en underfundighet i historierna och det är inte självklart hur hans böcker kommer att sluta. "En dans på rosor" är inget undantag.

Jag har läst ganska många böcker av Hill. De flesta dock innan jag startade bloggen, men två har jag skrivit om här:
"Döden löser alla problem"
"Hämnden"

2 kommentarer:

  1. Tycker oxå hans böcker är bra.

    SvaraRadera
  2. Jag har precis lyssnat färdigt på En dans på rosor och jag kan bara hålla med dej. Ett underbart språk om än lite svårt att lyssna till de långa meningarna innan jag vande mej. Fast liiiiite sur över slutet blev jag nog, ganska abrupt men det är ju också ett dilemma när man lyssnar istället för att läsa om man inte har koll på hur många sidor det finns kvar :)

    SvaraRadera