Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 6 juni 2012

"Tempelriddarens sista strid" av Raymond Khoury (originaltitel: "The Templar Salvation")

Raymond Khourys senaste bok "Tempelriddarens sista strid" är en fristående fortsättning på "Den siste tempelriddaren". Den första boken tyckte jag var underhållande och spännande på sitt sätt men jag tycker inte alls att "Tempelriddarens sista strid" är lika bra. Om det är jag som tröttnat på stilen eller om boken är sämre vet jag faktiskt inte. Men den här gången kände jag att jag irriterade mig på det osannolika och slumpmässiga.
År 1203 lyckas några tempelherrar rädda en ovärderlig skatt från det belägrade Konstantinopel. Under flykten tvingas de söka skydd hos några munkar i ett undanskymt klippkloster. Munkarna vill veta vad som finns i kistorna som tempelherrarna har med sig så de drogar dem, öppnar upp kistorna och det de finner där får dem att mörda tempelherrarna för att sedan gömma undan skatten. Drygt 800 år senare försöker en iransk terrorist finna den. Under hot tvingas ofrivilliga att hjälpa honom, en av dem är arkeologen Tess Chaykin. Hon kidnappas av iraniern och tvingas ringa sin pojkvän FBI-agenten Sean Reilly. Han skyndar till hennes undsättning och så börjar jakten på terroristen och den skatt som fått fromma munkar att döda för att den ska förbli hemlig...

2 kommentarer:

  1. Vill nog läsa denna ändå. Gillade den andra.

    SvaraRadera
  2. Jag lyssnade på den här på ljudbok, liksom den förra, och jag tyckte båda två var riktigt bra och spännande. Peder Falk gör ett toppenjobb som uppläsare. Rekomenderas.

    /Roger
    www.slantar.com

    SvaraRadera