Sök i den här bloggen

Translate

söndag 1 juli 2012

"Nattfrost" av Knut Faldbakken (originaltitel: "Nattefrost")

Det här var en trevlig överraskning. "Nattfrost" är den första boken av Knut Faldbakken som jag läst, men det kommer definitivt bli fler. Det är inte det bästa jag läst men det är bra och det är spännande. Till det kan också läggas författarens förmåga att hålla läsaren intresserad genom hela boken.
Ett äldre par hittas döda i sitt hem i Hamar. De är välkända i samhället och omtyckta. De tycks ha levt ett perfekt liv i en idyllisk miljö, något som även kriminalkommissarie Jonfinn Valmann kan intyga. Han var i sin ungdom vän med sonen i huset, Klaus. Det ser från början ut som om den handikappade frun råkat köra sin rullstol nerför trappan och att mannen i sin förtvivlan över detta sedan skjutit sig själv. Men då Jonfinns sambo Anita Hägg, som leder utredningen, kommer fram till att mannen dött nästan en hel vecka innan hustrun måste de tänka om. En annan mystisk omständighet är att varken Klaus eller hans syster har synts till eller hörts av på över tjugo år. Jonfinn själv har tilldelats ett fall där man hittat skelettet efter en man i en skog. Men eftersom han av personliga skäl dras till Anitas fall så börjar han snart hitta samband mellan utredningarna. Kan det vara så att dödsfallen hör ihop?

"Nattfrost" är andra boken om Jonfinn Valmann. Den första heter "Gränsen" och den ska jag absolut sätta upp på inköpslistan nu!

1 kommentar: