Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 16 augusti 2012

"Dödsmässa" av Reginald Hill (originaltitel: "Midnight Fugue")

Nu har jag precis läst ut ännu en bok av Reginald Hill! Den heter "Dödsmässa" och återigen imponeras jag hur bra Hill var på att berätta och fånga sina läsare. Handlingen här utspelar sig under ett dygn och jag trodde att det skulle bli långsamt och kanske lite jobbigt, men det blev i stället riktigt spännande och intressant.
En kvinna vid namn Gina Wolfe tar en tidig söndagsmorgon kontakt med kriminalintendent Andy Dalziel. Hon berättar att hennes fästman Mick Purdy är en av hans gamla bekantskaper från en kurs han gick för många år sedan. Purdy har sagt att han tror att Dalziel ska kunna hjälpa henne med att hitta hennes make som försvann för sju år sedan. De har länge trott att maken är död eftersom han inte visat något livstecken på alla år, men nu när hon och Purdy bestämt sig för att gifta sig har någon skickat henne ett foto från en tidning. Tillsammans med fotot fanns ett meddelande som antydde att den försvunne mannen finns i trakterna. Andy Dalziel luskar lite på egen hand men ber om hjälp av några av hans poliser och det hela tar en otäck vändning då en av dem slås ner och får en spricka i skallen. Nu ökar allvaret i utredningen dramatiskt och tillsammans med Peter Pascoe får nu Dalziel veta hur mycket som kan hända under ett enda farligt dygn...

Alla Reginald Hills böcker är mycket bra och jag rekommenderar dem varmt! Läs gärna också om nedanstående böcker här på bloggen:
"Döden löser alla problem"
"Hämnden"
"En dans på rosor"
"Främlingars hus"

2 kommentarer: