Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 8 augusti 2012

"Efterskott" av Knut Faldbakken (originaltitel: "Senskade")

Jag kunde bara inte låta bli att läsa Knut Faldbakkens fjärde bok om Jonfinn Valmann. De här böckerna är verkligen fruktansvärt bra, väldigt spännande och mycket välskrivna. Jag tycker att det är det bästa på deckarfronten just nu!
I "Efterskott" hittas en kvinna ihjälslagen och ihjälsparkad. Det är ett mycket brutalt mord som hamnar på kriminalkommissarie Jonfinn Valmanns bord. Han och hans kollegor får snabbt två huvudmisstänkta - kvinnans exsambo samt hennes nya pojkvän. Valmanns sambo och kollega Anita Hegg som tidigare arbetat vid polisen i Lillehammer kommer med illavarslande information om exsambon. Han var för fem år sedan misstänkt för att ha misshandlat sin dåvarande hustru svårt och när frun sedan försvann blev han Lillehammerpolisens mordmisstänkte nummer ett. Dock avskrevs fallet då de aldrig fann något lik. Men även den mördade kvinnans nya pojkvän verkar ha saker han vill dölja så när ännu en kvinna med kopplingar till båda männen hittas mördad ställs allt på sin spets. Finns det en relation mellan dessa båda män? Och på vilket sätt i så fall?

Som jag skrev så är "Efterskott" mycket spännande och Faldbakken skriver här om ett tyvärr alltid aktuellt ämne. Jag uppmanar verkligen till att läsa hans böcker! Läs gärna om de tre tidigare böckerna här på bloggen:
"Gränsen"
"Nattfrost"
"Tjuvarna"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar