Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 2 augusti 2012

"Fader död" av Giles Blunt (originaltitel: "Crime Machine")

Mellan allt spännande som händer i de Olympiska spelen har jag nu hunnit läsa ut "Fader död" av Giles Blunt. Jag ger den högt betyg när det gäller intrigen och berättarstilen för trots att det finns så mycket annat som lockar just nu så hade jag svårt att lägga ifrån mig den.
I Algonquin Bay hittas två personer skjutna och huvudlösa i en fritidsstuga vid Trout Lake. Det visar sig vara ett gift par med ryskt ursprung, boende i USA. De har kopplingar till den årliga pälsauktionen. Kriminalpolisen John Cardinal och hans kollega Lise Delorme får först indikationer på att de också kan ha kopplingar till maffian men ju mer de rotar i historien så inser de att det inte är sannolikt. Det blir en otäck jakt på den eller de som utfört de makabra morden.

Som vanligt när det gäller Blunt får man också följa brottslingarna men det är absolut inget som förstör spänningen, snarare tvärtom. Det här är fjärde boken av den här författaren som jag läser och jag kan varmt rekommendera dem alla. Jag har tidigare skrivit om "När du läser detta". De andra två, "Fruset offer" och "Schamanen", läste jag innan jag startade bloggen så jag har inte skrivit om dem här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar