Sök i den här bloggen

Translate

lördag 18 augusti 2012

"Vattenänglar" av Mons Kallentoft

Nu har jag äntligen läst ut den, "Vattenänglar" av Mons Kallentoft. Det är den sjätte boken om kriminalinspektör Malin Fors vid våldsroteln i Linköping. Handlingen har ett högt tempo och som vanligt blandas tankar med samtal och det är både de döda och de levande som berättar storyn från sina olika håll. Sammantaget tycker jag att det blir riktigt bra.
Malin Fors och hennes kollegor kallas ut till ett av Linköpings finare områden, Hjulsbro. Där har en snickare gjort en fasansfull upptäckt. Ett gift par har hittats skjutna i sin jacuzzi. Men det värsta av allt är att deras femåriga adoptivdotter Ella är försvunnen. Mordutredningen och sökandet efter den försvunna flickan dras omedelbart igång och fram kommer en mängd mörka hemligheter. Samtidigt kämpar Malin Fors med att hålla sig nykter och med sitt förhållande med läkaren Peter Hamse.

Jag tycker om Kallentofts böcker och jag tycker att det är kul att han beskriver så många av karaktärernas liv och tankar. Jag har tidigare skrivit om följande böcker av honom:

"Höstoffer" (en Malin Fors-deckare)
"Vårlik" (en Malin Fors-deckare)
"Den femte årstiden" (en Malin Fors-deckare)
"Marbella club"

Jag har också läst "Midvinterblod" och "Sommardöden" (båda Malin Fors-deckare) men det gjorde jag innan jag startade bloggen så dem har jag inte skrivit om. Men klickar ni på titlarna kan ni läsa om dem på Adlibris. Det jag kan skriva är att jag tyckte att även de var mycket bra!

2 kommentarer:

  1. Kul med en ny bok av Kallentoft.
    Måste självklart läsas !!

    SvaraRadera
  2. Ja kul, hans böcker är bra.

    SvaraRadera