Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 6 september 2012

"Bländverk" av Thomas Erikson

Det här gillade jag! "Bländverk" är en snyggt sammansatt och välskriven bok med beteendevetaren Alex King som huvudperson. Då en man skjuts i huvudet under en av Kings föreläsningar blir han polisens bästa vittne. Genom händelsen träffar han inspektör Nina Mander och kriminalkommissarie Gabriel Hellmark. Nina inser snabbt att han kan vara användbar i utredningen. Det visar sig att den mördade mannen mottagit hotbrev där han uppmanats att betala en mycket stor summa pengar för att erhålla personskydd livet ut. Det stod också att om han inte betalade så skulle han avrättas och det var precis det som skedde under Kings föredrag. När sedan ytterligare en man skjuts till döds skärps utredningsläget väsentligt. Särskilt med tanke på den plats där mordet sker... Samtidigt oroar sig Hellmark för sin bror Fredric som han inte lyckats få kontakt med på länge. Brodern är frilansande journalist och han har fått en minst sagt farlig uppdragsgivare som vill ha hjälp med att skriva en biografi. Nina erbjuder sig att diskret leta efter ledtrådar i Fredrics hem. Hon tar hjälp av Alex King. Det finns inga tecken på strid i huset men ändå är det något som inte känns rätt. Vart har de tagit vägen?

Jag tycker om upplägget av den här boken och Thomas Erikson skriver på ett sätt som gör att det är lätt att ta till sig hela storyn. Allt från hur Jungs lära om mänskligt beteende fungerar till själva intrigen. Det är spännande och lärorikt på en och samma gång. "Bländverk" är första boken om Alex King. Nyligen gavs den andra boken ("Illdåd") ut och den ser jag fram emot att läsa.

4 kommentarer:

 1. Har läst den. Mycket bra!

  SvaraRadera
 2. I really love this book and I can't wait to read the second.

  Regards

  http://aleksiazka.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. Yes I really liked this book too! The socond one is called Illdåd in swedish! I want to read that one too but there is a lot of books on my list right now :) You have a nice blogg!

  SvaraRadera