Sök i den här bloggen

Translate

lördag 8 september 2012

"Blodskuld" av Kitty Sewell (originaltitel: "Bloodprint")

Inte rafflande, inte nervkittlande. Men en helt okej bok. Det är det omdöme jag ger Kitty Sewells bok "Blodskuld". Jag har tidigare läst "Iskallt budskap" av samma författare och ingen av böckerna är direkta deckare utan de kanske mer är spänningsromaner.
"Blodskuld" handlar om Madeleine Frank som förlorat sin man under ett orkanoväder i Florida. Efter den tragiska händelsen har hon flyttat till Bath i England. Hon har utbildat sig till psykoterapeut och har en mottagning tillsammans med en vän. När en ung kvinna, Rachel, söker hjälp hos henne får hon lite att bita i. Rachel är på flykt från en man som är hennes f.d. pojkvän, far till hennes son men också hennes hallick. Att ta hjälp av polisen är uteslutet då Rachel förklarar att det skulle vara alltför farligt. Det här blir en utlösande faktor för Madeleine som tvingas ta tag i sitt förflutna...

Den här boken är inte i närheten av att tillhöra de bästa böckerna jag läst, men det innebär inte att den därmed är dålig. Det är snarast så att det finns så mycket bra böcker och så många bra författare att den inte riktigt håller måttet jämfört med konkurrensen. Jag tycker dock att man ska läsa något av Sewell och man gillar den här typen av böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar