Sök i den här bloggen

Translate

lördag 29 september 2012

"Död mans fotspår" av Peter James (originaltitel: "Dead Man's Footsteps")

Nu har jag läst även den fjärde boken i Peter James serie om kriminalintendent Roy Grace. Jag är glad över att det inte fanns några inslag av övernaturligt eller kontakt med medier i den här boken för det är det som jag varit mest tveksam till i de tidigare.
Den 11 september 2001 befinner sig Ronnie Wilson, en brittisk affärsman med ett litet tveksamt förflutet, på Manhattan i New York. Det är meningen att han ska träffa en bekant i ett av tvillingtornen. Han befinner sig mitt i händelsernas centrum då planen träffar tornen men han överlever. Däremot tar han chansen att där och då påbörja ett nytt liv utan de skulder och fordringar han har på sig. Sex år senare hittas ett kvinnolik i en avloppstunnel i Brighton. Hon verkar ha legat där i flera år. Ungefär samtidigt hittas ett annat kvinnolik i bakluckan på en bil i Australien. Under de parallella utredningarna finner man så småningom kopplingar till den man som alla trodde dog 2001...

"Död mans fotspår" är en spännande bok och de korta kapitlen som hela tiden slutar så man vill veta mer gör att det är svårt att lägga den ifrån sig. Som en röd tråd genom böckerna finns också mysteriet med Roy Graces försvunna fru. Hon har varit spårlöst försvunnen i nio år och då och då dyker det upp någon liten ledtråd eller påminnelse om henne. Det gör att man gärna vill läsa även nästa bok i serien!

Böcker jag tidigare läst av denna författare:
"Levande begravd"
"Ett snyggt lik"
"Långt ifrån död"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar