Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 9 oktober 2012

"Dödförklaringen" av M.R. Hall (originaltitel: "The Disappeared")

"Dödförklaringen" är den andra boken av M.R. Hall som jag läst. Det är ett tag sedan jag läste "De dödas ombud", den första boken om coronern Jenny Cooper, och den var bättre. Det blir från och till lite för mycket av utfrågningar och förhandlingar för att hålla spänningen uppe. Men boken slutade med en riktig cliffhanger gällande huvudkaraktären så jag kommer säkert trots det att läsa nästa bok också. Ett smart drag av författaren...
Coronern Jenny Cooper söks upp av en uppgiven mamma som vill ha hjälp med att ta reda på vad som hände då hennes son Nazim och en av hans vänner försvann för åtta år sedan. Modern vänder sig till Jenny för att få sonen dödförklarad. Hon vet att Jenny måste göra en utredning om vad som hänt och ser det som sin sista chans att få veta vad som hände pojkarna. Polisen och säkerhetstjänsten är övertygade om att de lämnat landet för att bli terrorister men det är något som Nazims mamma inte vill tro. Då Jenny börjar utreda de muslimska pojkarnas försvinnande märker hon snabbt att det är mycket som inte stämmer. Hon utsätts också för påtryckningar från flera håll men det gör henne bara mer bestämd på att ta reda på vad som verkligen hände.

Det blir som jag skrev ovan inget toppbetyg för den här boken eftersom den emellanåt tappar tempo och sedan är upplösningen på storyn lite av ett antiklimax.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar