Sök i den här bloggen

Translate

söndag 28 oktober 2012

"Jag såg henne idag i receptionen" av Anders Fager

Nej det här var verkligen inte något som föll mig i smaken. Jag nappade på ett erbjudande från Wahlström & Widstrand och fick boken "Jag såg henne idag i receptionen" av dem. Jag tänkte att jag skulle prova en ny genre och se om jag gillade det men ska jag vara ärlig så var det för rörigt och för konstigt för mig. Det känns som om man är lika drogpåverkad som huvudkaraktären och storyn rusar fram i ett hiskligt tempo och efter att ha läst första kapitlet som var alldeles för långt kände jag mig helt snurrig. Sedan fortsatte det minst lika knepigt och till slut fick jag helt enkelt ge upp. Jag tänker inte såga boken helt eftersom det inte är min vanliga genre utan gillar man den här typen av böcker kanske man älskar den... Jag ger mig inte på en sammanfattning av storyn då jag inte är helt säker på att jag förstått den helt utan läs om den genom att klicka på "Jag såg henne idag i receptionen". Detta för jag vill vara rättvis mot dem som tycker om Anders Fagers böcker och vill få en "riktig" bild av boken. Nu ska jag återgå till deckare, spänningsromaner och mysterier igen! Bland dem känner jag mig hemma!!

5 kommentarer:

 1. Jag är garvad skräckläsare och tyckte inte heller om den...så du är inte ensam:-)!

  http://lasaochlyssna.wordpress.com/2012/11/06/last-jag-sag-henne-idag-i-receptionen-av-anders-fager/

  SvaraRadera
 2. Skönt att höra att någon som är van i genren håller med!! Då var jag inte helt ute och cyklade ;) Tittade på din blogg! Fin! Den kommer jag att kika in på fler gånger! :)

  SvaraRadera
 3. Måste säga att jag inte håller med dig över huvud taget...
  Visst boken kräver en del av läsaren och lämnar en hel del frågor att besvara. Det kommer nog i de följande böckerna.

  Testa att ge er på Fagers andra böcker, Samlade Svenska Kulter det finns flera paralleller mellan dessa böcker. Han har i mina ögon skapat ett alternativt Stockholm och ett riktigt spännande sånt.
  Väntar med spänning på nästa bok som förhoppningsvis kommer i Vår

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är det fina med böcker!! Att det finns något för alla och att smaken är olika. Det finns så otroligt mycket böcker och författare som jag skulle vilja läsa så tyvärr ser jag inte att jag har tiden att läsa ännu en bok av Fager då jag inte tyckte att det här var något för mig! Men som jag skrev - jag vill inte såga den helt eftersom jag är ovan i genren.

   Radera
 4. Jag har inte läst den, men lockas av titeln (och inte bara för att jag arbetat på socialförvaltning, haha... ;) )! Ska ändå kolla in boken. Förstod först nu att det var Svenska-kulter-författaren, en bok jag nyligen kom över - så börjar med den :) Håller med om att det är väldigt fascinerande att böcker uppfattas så totalt olika! /Bokdetektiven

  SvaraRadera