Sök i den här bloggen

Translate

lördag 10 november 2012

"Kom ska vi tycka om varandra" av Hans Koppel

För snart ett år sedan läste jag "Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel (pseudonym för barnboksförfattaren Petter Lidbeck) och den tyckte jag var jättebra! Därför hade jag väldigt höga förväntningar på "Kom ska vi tycka om varandra". Förväntningar som boken inte riktigt kunde leva upp till. Jag tycker att det var lite för förutsebart och det blev inte riktigt lika ruggigt som i den första boken. Tyvärr!
Anna är på konferens med två av sina kollegor och där på hotellet träffar hon Erik som hon har en het natt med. Erik jobbar på en reklambyrå och det bestäms att den byrån ska få chansen att göra reklam för tidningen Anna jobbar på. Av den anledningen träffas de igen och det hettar till ett par gånger till. Anna som är gift och har en tioårig dotter inser att hon inte vill mer utan vill vara med sin familj. Det är något Erik inte vill acceptera och snart är Annas liv ett riktigt helvete. Telefonsamtal, mail och sms som ibland är kärleksfulla men ibland hotfulla trillar in från Erik och hon försöker tala honom tillrätta och förklara situationen. Då börjar han dyka upp där hon befinner sig. Det hela spårar ur och snart är situationen på dödligt allvar...

Som sagt blir det inget toppbetyg för boken. Det är lite för trögt i början men på slutet tar det sig lite och blir lite mer spännande. Vill man läsa en lättläst deckare som är lagom spännande så är "Kom ska vi tycka om varandra" en bra bok att välja. Men vill man ha spänning som ilar längs ryggraden bör man välja en annan bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar