Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 10 januari 2013

"Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman

Årets tredje bok blev "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman. Det är första delen i serien om polisen Karin Adler. Alltså utspelar den sig före "Själakistan" som jag nyligen läste. Jag tycker att det här är en riktigt bra bok och jag blir bara mer och mer imponerad av den här författarinnan.
Ute på ön Hamneskär görs ett makabert fynd då man håller på att bygga en ny turist- och konferensanläggning. Bakom en vägg i den gamla fyrmästarbostadens matkällare hittas ett manslik av två polska arbetare. Polisen Karin Adler får ansvaret för utredningen och tillsammans med kollegan Folke börjar hon nysta upp en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden och som förgrenar sig ända till andra världskriget. Det blir ingen lätt utredning då det först visar sig vara lite knepigt att identifiera liket men också eftersom samarbetet med Folke inte är det bästa.

Jag tyckte att "Själakistan" var en mycket bra och spännande bok. Därför känner jag att jag måste läsa mer av Ann Rosman för jag ger "Fyrmästarens dotter" ett ännu lite högre betyg. Jag tycker att hon lyckas binda samman historia, mordmysterium, karaktärerna och miljön på ett mycket bra sätt och det finns inga långrandiga delar i någon av dessa två böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar