Sök i den här bloggen

Translate

lördag 16 februari 2013

"Äppelkyrkogården" av Anna Bovaller

Det har varit lite dåligt med läsningen för min del på sista tiden. Dels pga att det är så mycket trevliga VM-tävlingar i alpint och skidskytte på TV men också för att jag är väldigt trött för tillfället. Nu har jag i alla fall läst ut en av de böcker jag fick i julklapp, "Äppelkyrkogården" av Anna Bovaller. Bitvis var den ganska bra men också lite fånig. Storyn kändes på det hela taget lite osannolik men visst var det lite intressant emellanåt.
Petra Wester som arbetar som advokat får i uppdrag att åka till Budapest för att träffa ett ombud för en okänd köpare till ett elektroniskt övervakningssystem. Det hela är mycket hemligt och Petra har bara fått veta det nödvändigaste. Med sig får hon den ungersk-svenska kollegan Krisztina Lovas, men Petra bestämmer sig också för att ta med sig sin tonåriga dotter Martina. Det första mötet i Budapest går bra för Petra och Krisztina men då de på kvällen ska möta upp Martina för att gå ut och äta dyker inte Martina upp. Det visar sig att dottern kidnappats och att det finns fler som är intresserade av det elektroniska övervakningssystemet. Sökandet efter Martina blir en skattjakt, geocaching (vilket gör boken töntigare än nödvändigt och sänker betyget för den) och för en del är motivet till hela historien händelser som skedde 1956 då Ungernrevolten började.

Knappt godkänt blir betyget för "Äppelkyrkogården". Jag kommer inte direkt att kasta mig över nästa bok av den här författaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar