Sök i den här bloggen

Translate

lördag 30 mars 2013

"Den grymmaste månaden" av Louise Penny (originaltitel: "The Cruellest Month")

Den tredje boken om kommissarie Armand Gamache börjar passande nog på långfredagen och det var anledningen till att jag valde att läsa den nu. "Den grymmaste månaden" är precis som de tidigare två böckerna i serien något av ett moderniserat Agatha Christie-mysterium. Louise Pennys böcker för också, som jag tidigare skrivit, tankarna mot Morden i Midsommer. Jag tycker att de är charmerande och med ett begränsat antal misstänkta är det fritt för läsaren att försöka lista ut vem mördaren är och försöka göra det innan kommissarie Gamache och hans kollegor gör det.
Några av invånarna i byn Three Pines bestämmer sig för att hålla en seans på långfredagen. Passande nog besöker ett medium byn den här påsken. Men seansen blir något av ett misslyckande. De bestämmer sig då för att göra ett nytt försök dagen efter och då utföra den i byns spökhus. Påskaftonens seans blir mycket mer händelserik och det slutar med att en av deltagarna verkar ha skrämts till döds. Men då Gamache och hans team börjar forska i fallet kommer det snart fram att det handlar om mord. Utöver mordutredningen så tvingas Gamache också att göra upp med det förflutna som förföljt honom i åratal. Hans fiender drar sig inte längre för något...

Det är lite trevligt att läsa en mordgåta som "Den grymmaste månaden" som utspelar sig under påsken just under påskhelgen.

Tidigare läst av denna författare (klicka på titlarna för att läsa om dem):
"Mörkt motiv"
"Nådastöt"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar