Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 14 mars 2013

"I de eviga skogarna" av Fred Vargas (originaltitel: "Dans les bois éternels")

Nu har jag läst en bok av för mig en ny författare. Fred Vargas beskrivs på omslaget som Frankrikes okrönta deckardrottning. Jag har inte så många franska författare att jämföra med men "I de eviga skogarna" är en helt okej deckare. Jag tycker speciellt om karaktärerna som alla är speciella på sitt eget vis men är inte lika förtjust i alla rim och verser som hela tiden vävs in i dialogerna. Storyn är helt okej men emellanåt blev det lite segt men trots det så ville jag ändå läsa vidare.
Kommissarie Adamsberg har nyligen flyttat in i sitt nya hus och hans nya granne upplyser honom om att en ondsint nunna som mördades på 1700-talet spökar i huset. Samtidigt jobbar Adamsberg och hans kollegor med ett fall där två män fått sina halsar avskurna. De visar sig snart att männen lejts av någon för att gräva upp en grav. Men när de undersöker graven så verkar det varken som om något tagits därifrån eller lämnats kvar. Poliserna förbryllas av det hela. När de så får veta att en seriemördare som Adamsberg gripit rymt från fängelset så riktas misstankarna mot henne...

"I de eviga skogarna" skiljer sig från många andra deckare jag läst och det beror säkert på att den utspelar sig i en för mig annorlunda miljö. Jag är glad att jag köpte den och har läst den och jag utesluter inte att jag kommer läsa mer av Fred Vargas framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar