Sök i den här bloggen

Translate

lördag 4 maj 2013

"Fallet" av Michael Connelly (originaltitel: "The Drop")

Tänk att det här är den 16:e Harry Bosch-deckaren! Jag tror att jag läst de flesta av dem och precis som de tidigare så är "Fallet" en helt okej bok. Det blir inte riktigt nervigt och spännande på ett rafflande sätt men trots det så är det spännande att se hur storyn knyts ihop.

Harry Bosch som nu jobbar på Cold case-enheten vid LAPD får tillsammans med sin partner David Chu i uppdrag att ta reda på hur en då åttaårings DNA kan ha hamnat på ett mordoffer i slutet på 80-talet. Offret har våldtagits och mördats och även om den då åttaårige pojken numera är en frigiven sexbrottsling så känns det väldigt tveksamt att han ska ha begått ett sådant brott redan i så unga år. Men knappt hinner de starta den utredningen förrän de kallas till en färsk brottsplats. Något som är högst ovanligt då det gäller utredare på Cold case-enheten. Det är fullmäktigeledamoten Irvin Irvings son som hittats nedanför hotellet Chateau Marmont och Irving vill att Bosch ska utreda vad som hänt. Sonen har antingen knuffats, hoppat eller fallit från 7:e våningen så frågan är om det är det mord, självmord eller olycksfall? Polisledningen har gett sitt godkännande och nu har Bosch två utredningar att jobba med. Det hela underlättas inte av att Irving och Bosch är gamla fiender.

Gillar man Michael Connellys böcker så kommer man att gilla "Fallet". Men vill man läsa mer fartfyllda böcker med nervpirrande dramatik så ska man kanske välja en annan bok.

Tidigare läst av denna författare och som jag skrivit om på bloggen. Inom parentes så har jag skrivit namnet på den karaktär som boken kretsar kring. Detta eftersom Connelly skriver om flera olika karaktärer. I vissa av dem förekommer fler än en av karaktärerna men huvudkaraktären är den inom parentes.

"Poeten" (Jack McEvoy)
"Mörkare än natten" (Harry Bosch)
"Gatans lag" (Mickey Haller)
"Räven" (Harry Bosch)
"Prövningen" (Mickey Haller)
"Nio drakar" (Harry Bosch)
"Fågelskrämman" (Jack McEvoy)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar