Sök i den här bloggen

Translate

lördag 8 juni 2013

"Änglalik" av Veronica von Schenck

"Änglalik" är den första delen i Veronica von Schencks serie om profilerare Althea Molin. Den andra delen heter "Kretsen" och själv har jag läst dem i omvänd ordning. Det är helt okej deckare som är ganska spännande men inget som sticker ut.

Gärningsmannaprofileraren Althea Molin har flyttat tillbaka till Stockholm från USA där hon i sitt arbete råkade ut för ett överfall. Hon vill komma bort från det otäcka som hände och håller på att komma i ordning i sitt nya hem då hon kontaktas av barndomskompisen och polisen Rickard. Han leder en utredning där polisen jagar en seriemördare och han behöver Altheas hjälp. Mördaren träffar sina offer på krogarna runt Stureplan och när han är klar med dem så dumpar han dem i resväskor i Stockholms parker. Althea tar sig an fallet och utsätter sig återigen för fara för mördaren visar sig ha bra koll på henne...

"Änglalik" får medelbetyg av mig och som jag skrev ovan så är det bra men inget utöver det vanliga. Boken är välskriven och kapitlen är lagom långa. Vill ni läsa om den andra boken i serien så klicka på titeln ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar