Sök i den här bloggen

Translate

lördag 22 juni 2013

"Polis" av Jo Nesbø (originaltitel: "Politi")

Den senaste boken av Jo Nesbø heter "Polis" och är den tionde boken i serien om Harry Hole. Det är en riktigt riktigt bra och spännande bok och som vanligt då det gäller Nesbø så är det välskrivet. Nu när jag läst ut boken så infann sig den där saknade som brukar komma då man läst en bok som riktigt fängslat en. Det kommer för min del att bli en lång väntan på nästa bok av Nesbø.

Någon lockar poliser till brottsplatser där de tidigare varit med och utrett brott. Datumen är desamma som då den ursprungliga utredningen började och då poliserna kommer dit blir de själva mördade. Poliserna som under Gunnar Hagens ledning utreder polismorden har inte många ledtrådar att gå på och de kommer ingenstans i sitt sökande efter den som fått namnet Polisslaktaren.  Gunnar saknar sin bästa utredare - Harry Hole, men Beate Lønn, Bjørn Holm och Katrine Bratt kämpar tillsammans med psykologen Ståle Aune på med fallet. Samtidigt ligger det en man i koma på sjukhuset. Patienten är under sträng bevakning och inte ens de poliser som vaktar honom känner till hans identitet...

Till er som inte läst något av Jo Nesbø kan jag bara säga: Gör det!! Det är så otroligt bra och spännande böcker så jag kan lova att ni inte kommer att bli besvikna. Tidigare böcker i serien om Harry Hole finns på denna länk.

Intervjun med Jo Nesbø nedan är från TV4 Nyhetsmorgon den 22 juni 2013.

Jo%20Nesb%C3%B6%20om%20v%C3%A5r%20fascination%20inf%C3%B6r%20ondska

2 kommentarer:

  1. Nesbös böcker är dom bästa jag läst. Måste självklart läsa den sista..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det måste du absolut göra!!

      Radera