Sök i den här bloggen

Translate

söndag 28 juli 2013

"Den enes död" av Peter James (originaltitel: "Dead Tomorrow")

Det här är den femte boken av Peter James som jag läst och jag måste säga att jag tycker att alla fem är mycket bra. "Den enes död" är den femte delen i serien om polisen Roy Grace. Boken är mycket spännande och verklighetsnära. Det handlar om människohandel och den svarta marknaden för organ.

Lynn Becketts dotter Caitlin är mycket sjuk och i behov av en levertransplantation. Problemet är att hon har en ovanlig blodgrupp vilket gör det svårare att hitta en passande donator. Tiden går och Caitlin blir allt sjukare. Tillsammans med dotterns pojkvän hittar Lynn en organmäklare på nätet och med tanke på att tiden håller på att rinna ut så kontaktar hon dem.
Samtidigt utreder Roy Grace och hans team vilka de tre döda ungdomar som man hittat utanför Brightons kust är. De har alla fått sina organ avlägsnade. Men ingen verkar sakna dem så var kommer de ifrån? Spåren leder mot Rumänien och gatubarnen där som lever under tuffa omständigheter.

Har ni inte läst något av denna författare så tycker jag att det är dags nu. Böckerna är inte bara välskrivna och spännande utan ger en också något att tänka på.

Tidigare böcker i serien om Roy Grace:
"Levande begravd"
"Ett snyggt lik"
"Långt ifrån död"
"Död mans fotspår"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar