Sök i den här bloggen

Translate

måndag 29 juli 2013

"Döda talar inte" av Ann Cleeves (originaltitel: "Silent Voices")

Då har jag läst ännu en bok. Det går visst i rasande takt den här semestern men det är så skönt att bara kunna slappa och läsa deckare! "Döda talar inte" av Ann Cleeves är en helt okej deckare. Inget extraordinärt men ganska bra. Det är andra boken av den här författaren som jag läst och båda böckerna är lättlästa och intrigerna är bra uppbyggda så att spänningen håller i sig hela böckerna igenom.

Kriminalkommissarie Vera Stanhope hittar en död kvinna i bastun efter att hon simmat på motionsklubben på ett stort landsortshotell. Hon drar igång utredningen och det konstateras att den döda kvinnan blivit strypt. Kvinnan var chef inom socialtjänsten och poliserna upptäcker att hon var chef över den socialsekreterare som anklagades för att ha gjort ett dåligt jobb som ledde till att en mamma dränkte sin son i ett badkar för ett år sedan. Socialsekreteraren avskedades och det visar sig att hon nu bor i samma by som den döda kvinnan. Kan den ett år gamla händelsen ha med mordet att göra?

"Döda talar inte" får ett medelbetyg. Om man tycker om brittiska deckare i landsortsmiljö så tycker jag att man ska läsa den här boken.

Tidigare läst av denna författare:
"Dolda djup"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar