Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 13 augusti 2013

"Död som du" av Peter James (originaltitel: "Dead Like You")

Enligt mig är Peter James en av världens absolut bästa deckarförfattare! Jag är så imponerad av hur han bygger upp och berättar historierna i sina böcker. "Död som du" är precis lika bra som de tidigare fem böckerna i serien om kommissarie Roy Grace. (läs om dem genom att klicka på titlarna nedan) Alla böckerna är spännande från första till sista sidan och de är verklighetstrogna då de återspeglar hur världen ser ut och att det inte alltid löser sig på bästa sätt för alla...

På nyårsnatten våldtas en kvinna brutalt på Metropole Hotel i Brighton. Bara en vecka senare sker nästa överfallsvåldtäkt och kommissarie Roy Grace ser likheter med en serie våldtäkter som skedde för 12 år sedan. En våldtäktsvåg som slutade med att det troliga sista offret aldrig återfanns och att de heller aldrig hittade den som överfallit kvinnorna. Det som förbinder brotten nu med dem för 12 år sedan är att gärningsmannen är besatt av offrens skor och dessutom tar dem med sig. Kvinnorna attackeras på liknande ställen som för 12 år sedan och överfallen är otäckt lika de som inträffade då. Kan det vara samma man de jagar eller är det en copycat?

"Död som du" är verkligen en brutal historia och som läsare får man följa den från flera olika håll. Det tillsammans med korta kapitel och en utmärkt berättarteknik gör Peter James böcker till några av de bästa jag hittills läst!

Tidigare böcker i serien om Roy Grace:
"Levande begravd"
"Ett snyggt lik"
"Långt ifrån död"
"Död mans fotspår"
"Den enes död"

2 kommentarer:

 1. Har just börjat läsa "Död mans fotspår".
  Håller med om att Peter James är mycket läsvärd deckarförfattare.
  Kommer att läsa mer hans böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är lite konstigt att det inte görs mer reklam för de lite mer okända men ack så bra författarna... Det är inte så länge sedan jag "upptäckte" Peter James.

   Radera