Sök i den här bloggen

Translate

söndag 10 november 2013

"Död i gryningen" av Deon Meyer (originaltitel: "Dead at Daybreak")

"Död i gryningen" är min första bekantskap med Deon Meyer. Jag tycker att den är bra men emellanåt känns det som den tappar lite tempo, trots att den inte borde göra det. Det är lite svårt att förklara varför det känns så eftersom det är en ganska fartfylld story. Men kanske blir det några beskrivningar för mycket ibland. Däremot är det en väldigt intressant bok eftersom man får veta en del om Sydafrikas historia.

Den före detta polisen Zatopek van Heerden blir tillfrågad om han vill hjälpa en advokat att finna ett försvunnit testamente åt en av hennes klienter. Testamentet försvann då klientens sambo torterades och mördades i något som liknar ett väldigt brutalt rån. Men bakom den makabra händelsen döljer sig en mörk historia som började redan 1976. Med fara för sin egen säkerhet ger sig van Heerden in i jakten på testamentet. Men det han gräver upp gör att han även sätter personer i hans närhet i fara och det visar sig att hans motståndare inte verkar vara rädda för något...

Det blir ett helt klart godkänt betyg för "Död i gryningen" och jag kan absolut tänka mig att läsa mer av denna författare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar