Sök i den här bloggen

Translate

tisdag 5 november 2013

"Odjuret" av Roslund & Hellström

"Odjuret" är en mycket välskriven och otäck bok! Jag har tidigare sett den TV-film som bygger på boken men som vanligt så är boken bättre än filmen. Trots att jag vet vad som kommer att hända så berör berättelsen djupt och eftersom den handlar om det mest ohyggliga så är man tvungen att lägga den ifrån sig emellanåt och tänka på något annat. När det hemska hänt så fortsätter storyn med att pappan tar lagen i sina egna händer då inte polis och rättsväsende klarar av att göra det de borde. Det är svårt att inte engagera sig i den här boken.

En mycket farlig fånge, pedofilen Bernt Lund, rymmer då han transporteras från Aspsåsanstalten till Södersjukhuset. Han är senast dömd för att ha våldtagit, skändat och mördat två nioåriga flickor. Nu är han på fri fot igen och det är bråttom att hitta honom innan han hittar sitt nästa offer. Men med det misslyckas polisen och en femårig flicka blir Lunds nästa offer. Pappan till flickan bestämmer sig för att Lund inte ska få möjlighet att begå några fler brott och tar lagen i egna händer.

Roslund & Hellström är en mycket bra författarduo och även om den här boken är väldigt hemsk så är den mycket läs- och tänkvärd.

1 kommentar: