Sök i den här bloggen

Translate

onsdag 8 januari 2014

"Den döende dandyn" av Mari Jungstedt

Årets tredje bok blev en Mari Jungstedt-deckare, "Den döende dandyn", som jag lånat av min mamma. De böcker jag läst av Jungstedt är väldigt lättlästa och hyggligt spännande och den här är inget undantag. "Den döende dandyn" är den fjärde delen i serien om kommissarie Anders Knutas.

En känd konsthandlare i Visby, Egon Wallin, hittas mördad en kall vintermorgon. Han är upphängd i en av ringmurens portar. Kommissarie Knutas och hans team tar hand om utredningen och det visar sig att Wallin hade en hel del hemligheter som inte ens hans fru och barn kände till. Det blir en svår utredning som leder in i konstvärlden och in bland Wallins hemligheter men spåren verkar inte leda någonstans. Journalisterna är väldigt intresserad av utredningen eftersom det är ett spektakulärt mord på en lokal kändis och pressen ökar på poliserna.

Vill man ha en lätt och spännande underhållning ska man absolut läsa Mari Jungstedts böcker! Intrigerna och karaktärerna i böckerna är intressanta och välbeskrivna. Jag tänker att fortsätta att "läsa ifatt" mig på hennes böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar