Sök i den här bloggen

Translate

söndag 9 mars 2014

"Ett litet snedsprång" av Denise Rudberg

För ett tag sedan läste jag andra boken, "Två gånger är en vana", i den här serien av Denise Rudberg. Jag tyckte att den var behaglig och trevlig att läsa och bestämde mig för att läsa fler av dem. Nu har jag läst "Ett litet snedsprång" som är första boken i serien. Den är precis som första boken lätt att läsa och hyggligt spännande. Jämfört med en del andra deckare så händer det kanske inte så mycket i dessa böcker utan de är utfyllda med mycket av karaktärernas privatliv men det kan vara skönt att blanda ut läslistan med lite lugnare böcker.

Marianne Jidhoff är nybliven änka och blir övertalad att komma tillbaka till sitt jobb som åklagarsekreterare. Hennes avlidna make var riksåklagare och hade under deras äktenskap en hel del ganska kända otrohetsaffärer vilket gör att det inte är helt enkelt för Marianne att komma tillbaka. Men då vännen och åklagaren Olle Lundqvist ber henne göra det för att hjälpa honom komma till rätta med de läckor som finns inom organisationen kan hon inte säga nej. Hon får arbeta tillsammans med Torsten Ehn på Rikskriminalen och hans nya partner Augustin Madrid. Deras första fall blir att utreda mordet på en finansman på Östermalm. Snart leder spåren dem mot en sektliknande organisation där bara den som kan betala bra får vara med.

"Ett litet snedsprång" får betyget godkänd och jag kommer att fortsätta läsa Rudbergs elegant crime-böcker. Men nu ska jag ge mig på bokreafynden (för jag hoppas att det är fynd jag gjort...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar