Sök i den här bloggen

Translate

söndag 2 mars 2014

"Glasverandan" av Ann Cleeves (originaltitel: "The Glass Room")

Då var OS över och jag har läst en bok igen! Den lilla pausen på två veckor gjorde mig sugen att läsa igen och den första boken blev en Vera Stanhope-deckare av Ann Cleeves. "Glasverandan" är en klassisk mordgåta där morden sker i ett hus där det hålls en skrivarkurs och då det därmed finns ett begränsat antal misstänkta.

Kriminalkommissarie Vera Stanhope övertalas av hennes granne Jack att ta reda på vart hans frun Joanna har tagit vägen. Vera luskar lite och kommer fram till att Joanna befinner sig i Skrivarstugan där kursen Short cuts hålls. Vera beger sig dit men innan hon ger sig till känna kollar hon omgivningarna. Helt plötsligt hörs ett skärande skrik och Vera beger sig in i huset där hon får veta att man hittat en mördad man i husets glasveranda. Detta är början på denna mordgåta där misstankarna riktas först mot Joanna men sedan mot flera av de andra som befinner sig i Skrivarhuset.

Jag gillar "Glasverandan", dels för att det är en bok där man själv kan följa ledtrådarna och försöka lista ut hur det hänger ihop men också för att karaktärerna och författarens sätt att berätta gör den intressant och spännande att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar