Sök i den här bloggen

Translate

söndag 23 mars 2014

"Kreugermorden" av Hans-Olov Öberg

Andra reaboken är en bok som jag inte riktigt fått grepp om trots att den nu är utläst. "Kreugermorden" börjar trögt och språket flöt inte utan det kändes allmänt svårläst. Dessutom kändes intrigen lite knepig och inte speciellt intressant men trots det så läste jag vidare. Sammanfattningsvis så får intrigen ett stort minus, men trots det är det spännande och man vill verkligen veta hur det ska sluta. Språket får minus eftersom det inte riktigt flyter och det är faktiskt riktigt slarvigt emellanåt då det saknas punkter vid meningsslut.

Elof Edgren har ägnat stor del av sitt liv åt att bedriva en privat utredning kring historien om finansmannen Ivar Kreuger. När han kontaktar frilansjournalisten Micke Norell och påstår sig ha bevis för att saker inte är som det tidigare sagts startar han något som kommer få oanade konsekvenser. En nära vän till Norell mördas och Edgren själv försvinner spårlöst. Detta gör att Norell bestämmer sig för att ta reda på vad som verkligen är i görningen. Det leder honom till New York, Istanbul och vidare till Italien. Kommer han hinna ta reda på vad det är som händer innan det är för sent för Edgren?

"Kreugermorden" gör mig tyvärr inte speciellt sugen på att läsa fler böcker av Hans-Olov Öberg. Nu hoppas jag på att nästa bok i reahögen kommer hålla högre klass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar