Sök i den här bloggen

Translate

måndag 17 mars 2014

"Prästens lilla flicka" av Susan Casserfelt

Då var första reaboken utläst! Den får nog räknas som ett okej fynd i alla fall. "Prästens lilla flicka" är den första boken i en planerad serie om polisen Kajsa Nordin och konstnären Zeta. Jag tycker att Susan Casserfelt här har lagt grunden till något som kan bli riktigt bra, men det saknas något för att kunna ge boken mer än godkänt.

Modotränaren Sten-Åke "Tåget" Wallbäcks 16-åriga dotter Josefin försvinner spårlöst inför O-vik cup. Tidigare har tränaren utsatts för hot och till att börja med tror man att de båda händelserna kanske hör ihop. Polisaspiranten Kajsa Nordin gräver i försvinnandet och det rör upp en massa hemligheter som inte är så vackra. Samtidigt som polisen utreder försvinnandet får konstnären Zeta, vars riktiga namn är Lena Wallbäck, besök av en mystisk ung man. Han tränger sig in i hennes hem på Mariatorget i Stockholm. Han beter sig underligt och Zeta förstår så mycket som att han känner hennes brorsdotter och att mannen befinner sig på flykt...

Jag ger som sagt denna bok betyget godkänt och jag tror att de kommande böckerna har potential att bara bli bättre och bättre. Intrigen i boken är spännande och storyn är välskriven. Om Casserfelt bara får till det där lilla extra så tror jag mycket på detta. Jag vill i alla fall läsa nästa bok också för jag är lite nyfiken på hur författaren har tänkt sig fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar