Sök i den här bloggen

Translate

måndag 21 april 2014

"Innan jag somnar" av S J Watson (originaltitel: "Before I go to sleep")

Detta är en historia som kryper in under skinnet på en.
Det här är ännu en av de böcker jag köpte på rean och jag är mycket nöjd med att jag gjorde det. "Innan jag somnar" är en lättläst och nervkittlande bok och S J Watson är en mycket bra berättare. Boken är bra uppbyggd så att spänningen hela tiden ökar och även om jag någonstans började ana hur det hela låg till så förstörde det inte alls läsupplevelsen.

Varje morgon då Christine vaknar så gör hon det utan att minnas hennes tidigare liv. Hon vet inte hur gammal hon är utan varje morgon chockas hon av sin egen spegelbild eftersom hon är drygt 20 år äldre än hon trodde. Dessutom vaknar hon varje morgon bredvid en okänd man som får börja dagarna med att berätta för henne att de är gifta sedan många år tillbaka. Med andra ord börjar Christines alla dagar med rädsla och chock. Då hon kontaktas av en läkare som läst om hennes fall och som vill hjälpa henne så nappar hon på erbjudandet. Hon får veta att läkaren först kontaktat hennes man men att han var ovillig att ta emot hjälpen så därför gör hon detta utan att tala om det för maken. Nu är bara frågan vem hon kan lita på?

"Innan jag somnar" är en bok som skiljer sig lite från andra deckare och som jag skrev ovan så tycker jag att den är riktigt bra! Därför blir min uppmaning - läs den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar