Sök i den här bloggen

Translate

måndag 30 juni 2014

"Den inre kretsen" av Mari Jungstedt

Då har jag fortsatt mitt Mari Jungstedt-maraton! "Den inre kretsen" är den tredje delen i serien om polisen Anders Knutas och hans team vid Visbypolisen. Egentligen hade jag påbörjat ett par andra böcker men eftersom de segade sig fram så beslöt jag mig för att läsa den här emellan. Återigen kan jag konstatera att Jungstedts böcker är spännande och lättlästa.

Två små flickor hittar ett halshugget russ och när ägaren till russet och polisen genomsökt platsen och dess omnejd kan de konstatera att hästens huvud saknas. Ungefär samtidigt försvinner en arkeologistuderande ung kvinna från Holland. När hon sedan påträffas mördad och mordet verkar ha rituella inslag får Knutas och hans kollegor fullt upp. Det är högsommar på Gotland och ön är full av turister. Det gäller att snabbt hitta mördaren och den som dödat hästen. Men ska de lyckas göra det innan någon mer råkar illa ut?

Som tidigare så rekommenderar jag Jungstedts böcker! "Den inre kretsen" är inget undantag och eftersom den utspelar sig mitt i sommaren så passar den utmärkt att läst just nu!

Här kan ni läsa om några av de andra böcker i denna serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar