Sök i den här bloggen

Translate

lördag 2 augusti 2014

"Nu ser du mig" av S.J. Bolton (originaltitel: "Now You See Me")

Nu har jag fått upp tempot i semesterläsningen! Jag har nu läst ut "Nu ser du mig" och det är en spännande, bra och underhållande bok av S.J. Bolton. Storyn har knorrar och överraskningar, precis som i de två andra böckerna av henne som jag läst. Kanske att jag tyckte att den här boken blev aningens för lång och lite för omständlig men i helhet så får den väl godkänt!

Den unga Londonpolisen Lacey Flint har sedan barnsben varit fascinerad av Jack the Ripper och helt plötsligt blir hon indragen i en mördarjakt där mördaren verkar ha samma fascination. Det som gör det hela riktigt otäckt är att mördaren också verkar vara fixerad vid Lacey. Det hela börjar med att en kväll då Lacey närmar sig sin bil så ser hon en kvinna som står lutad mot den. När hon kommer fram till bilen inser hon att kvinnan är döende. Hon har blivit uppsprättad på ett sätt som för tankarna till Jack the Ripper. När sedan en journalist får ett brev som liknar de brev som den mytomspunne Jack the Ripper skickade till media på sin tid så stärks misstankarna om att det är någon där ute som kopierar de gamla morden.

Jag gillar S.J. Bolton och som jag skrev ovan så har hon oftast en eller par överraskningar åt läsaren vilket gör att man inte kan räkna ut allt innan böckerna är slut. Jag har tidigare läst nedanstående  böcker av denna författare (klicka på titlarna för att läsa om dem):

"Rov"
"Livrädd"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar