Sök i den här bloggen

Translate

fredag 7 november 2014

"Straffa och låta dö" av Mats Olsson

Den här boken var jag väldigt nyfiken på. Vet inte riktigt varför men det kändes spännande att Mats Olsson skrivit en deckare. "Straffa och låta dö" är inte dålig men den hade vunnit på att vara 100-150 sidor kortare. Det blir lite för mycket "lull-lull" som inte behövs för själva storyn och det gör tyvärr att den tappar lite tempo. Annars så är den välskriven med lagom långa kapitel. De skånska inslagen i språket tog ett tag för en icke-skåning att ta till sig och förstå men det gick det också och just det gör att boken sticker ut lite.

Harry Svensson har sagt upp sig från sitt jobb som journalist på en tidning. Men då han en natt i Malmö snubblar över ett mord vaknar hans journalistiska nyfikenhet till liv. Det är Harry själv som hittar en död kvinna i en känd artists säng på ett hotell i Malmö. Hans nyfikenhet gör att han börjar luska i mordet och han skriver om det för sin förra arbetsgivare. Några månader senare sker ett liknande mord i Göteborg och det verkar som det går en seriemördare lös. Harry börjar forska även i det nya mordet och snart är han uppslukad av jakten på mördaren.

Det blir ett medelbetyg för "Straffa och låta dö". Jag tycker som sagt att den är lite för lång. Eftersom detta är första delen i en serie om Harry Svensson så hopas jag att nästa bok innehåller lite mindre "utfyllnad". Då tror jag att de kommande böckerna kan bli riktigt bra och spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar