Sök i den här bloggen

Translate

söndag 11 januari 2015

"Huset på udden" av Agatha Christie (originaltitel: "Ordeal by Innocence")

Då har jag läst ännu en av de nyöversatta Agatha Christie-böckerna, "Huset på udden". Det här ska vara författarinnans egen favorit och jag tycker att det är en mycket bra bok.

Dr Calgary återvänder till England efter att ha varit borta på en polarexpedition i två år. Han gör en fasansfull upptäckt då han läser att Jacko Argyle blivit dömd för mordet på sin adoptivmor. Calgary hade kunnat ge Jacko alibi för tidpunkten då mordet begicks men pga en massa olyckliga omständigheter kunde han inte göra det. Nu får han veta att Jacko dött i fängelset men han bestämmer sig ändå för att kontakta familjen Argyle så att Jacko kan få upprättelse. Det han inte kan veta är att hans besök och berättelse kommer skaka upp familjen och sätta känslor i rörelse. Om Jacko var oskyldig måste ju någon av de andra som befann sig i huset på mordkvällen vara mördaren...

"Huset på udden" är absolut läsvärd! Jag känner att jag vill fortsätta att läsa dessa nyöversättningar av en del av Christies böcker så det kommer med all sannolikhet att dyka upp fler av dem här på bloggen under året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar