Sök i den här bloggen

Translate

måndag 2 mars 2015

"En mörkare himmel" av Mari Jungstedt och Ruben Eliassen

"En mörkare himmel" är en lättläst och ganska underhållande bok. Men är man ute efter nervkittlande spänning så ska man nog välja något annat för historien är ganska förutsägbar och jag kunde ganska snabbt räkna ut vem mördaren var. Boken är den första delen i en serie, Gran Canaria-serien,  av Mari Jungstedt och Ruben Eliassen. Som jag skrev här ovanför så är den lättläst och jag läste ut den på en dag och det var inte för att jag inte kunde lägga den ifrån mig.

En svensk kvinna hittas mördad på klipporna i hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. Hon är naken och kroppen verkar ha arrangerats. Polisen Quintana leder mördarjakten. Han har ett gott öga till den svenska journalisten Sara Moberg, som är bosatt på ön med sin familj. Av bl.a. den anledningen utbyter de information och samarbetar kring fallet. De får också hjälp av en f.d. norsk polis, Kristian Wede. Han är nyanställd vid det norsksvenska konsulatet och får i uppdrag att hålla kontakt med såväl utredarna som offrets familj. Kommer de att hitta mördaren innan han/hon slår till igen?

Det blir ett medelbetyg för "En mörkare himmel". Jag saknar överrasknings-moment och så är den inte tillräckligt spännande för att få ett högre betyg. Jag tror dock att jag kommer att läsa även nästa del för att se om serien tar sig lite.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig men det är ganska trivsam läsning. Har precis läst ut Ahnhem,Offer utan ansikte, kan rekommendera den om du inte läst den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset!! Nej den har jag inte läst men den låter definitiv intressant!

      Radera