Sök i den här bloggen

Translate

torsdag 12 mars 2015

"Himlen är alltid högre" av Jonas Moström (ljudbok)

Jag har lyssnat på Jonas Moströms bok "Himlen är alltid högre". Det är första gången jag läst/lyssnat på en bok av den här författaren och jag måste säga att storyn passade mycket bra som just ljudbok. Den är inläst av Marie Richardson och hon gör det mycket bra och har en röst som passar utmärkt till detta.

Nathalie Svensson är överläkare och landets främsta expert på psykopater. Hon är en nyseparerad tvåbarnsmamma och börjar äntligen trivas med livet. Hon har skaffat sig en lägenhet i Stockholm och där tillbringar hon den mesta tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala. En sen kväll då hon är på väg hem efter en misslyckad date får hon ett sms från Rickard Ekengård, en berömd skådespelare som hon haft ett one night stand med. Han vill träffas vid Karlaplan och hon går med på det. Men mötet blir inte alls vad hon trodde. I stället blir hon vittne till hur Rickard blir skjuten och slängd i fontänen. Mordet är nästan identiskt med det som hände hennes stora kärlek Adam för tio år sedan. Nathalie blir skärrad och snart börjar det hända andra skumma saker i hennes liv. Finns det kopplingar mellan det som sker nu och det som hände med Adam?

"Himlen är alltid högre" är första delen i en ny serie om Nathalie Svensson. Jag tror att jag kommer att läsa eller lyssna på nästa del då den kommer. Jonas Moström har tidigare skrivit serien om läkaren Erik Jensen och kriminal-kommissarie Johan Axberg. Dessa böcker har jag inte läst men nu känner jag att det inte är omöjligt att jag kommer att göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar