Sök i den här bloggen

Translate

lördag 18 april 2015

"Kvinnan på tåget" av Paula Hawkins (originaltitel: "The Girl on the Train")

Det här är en bok som jag hade väldigt höga förväntningar på! Det efter att ha sett och läst recensioner av den. Förväntningarna motsvarades inte riktigt, men visst är den bra. Paula Hawkins har skrivit en annorlunda deckare och den är hyggligt spännande. Storyn är berättad av tre kvinnor och man får följa historien från deras olika håll. "Kvinnan på tåget" har jämförts med "Gone girl" och visst finns det vissa likheter men de är inte så många och jag tycker personligen att "Gone girl" är bättre.

Rachel är en frånskild alkoholiserad kvinna som för länge sedan förlorade sitt jobb. Men trots det går hon upp varje morgon och tar tåget till London. Detta för att hennes lägenhetskompis inte ska misstänka att hon är arbetslös. Tåget passerar hennes tidigare kvarter och det är speciellt ett hus som fascinerar henne. I det bor ett par som Rachel ser som det perfekta paret. Hon har döpt dem till Jason och Jess och de verkar ha allt det som hon själv har förlorat. Bara ett par hus ifrån deras ligger hennes förra hem där nu hennes exmake bor med sin nya familj. En dag då tåget passerar ser Rachel något som gör henne upprörd. När hon några dagar senare vaknar upp bakfull och läser i tidningarna att Jess är försvunnen känner hon att hon antagligen vet något som polisen bör känna till. Men hon kan inte minnas vad och vem skulle tro på en alkoholiserad kvinna som har svårt att lämna exmaken och hans familj ifred? Hon bestämmer sig för att göra egna efterforskningar kring vad som hänt...

Jag tycker att "Kvinnan på tåget" är läsvärd och välskriven. Polisutredningen tar bara en liten del av handlingen. I stället berättas den av Rachel, den försvunna kvinnan och exmakens nya fru. Det gör den annorlunda och den sticker på så sätt ut lite. Jag tror att jag kommer att läsa mer av denna författare.

Bokens trailer:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar