Sök i den här bloggen

Translate

måndag 18 maj 2015

"Den gränslöse" av Jussi Adler-Olsen (originaltitel: "Den grænseløse")

"Har du någonsin stått i motvind bakom en kamel med kolik, Carl?" (...ja det är bara en av karaktären Assads underbara kommentarer...)

Då har man ännu en gång blivit underhållen av Jussi Adler-Olsen och det var med sorgset hjärta jag läste de sista raderna i "Den gränslöse" för nu får jag börja vänta och längta efter nästa bok i serien om Avdelning Q igen... Jag älskar de här böckerna dels för att Adler-Olsen är en suverän berättare men också för att de både är spännande och roliga på en och samma gång. Enligt mig är det här bland det absolut bästa som finns i deckargenren för tillfället!

Kriminalinspektör Carl Mørck blir uppringd av en kollega, Christian Habersaat, på Bornholm. Kollegan har ett fall med en ung flicka som blev ihjälkörd 1997 som han aldrig löst och inte kunnat släppa. Nu när det är dags för pension ser han Avdelning Q  som sin sista utväg att finna den skyldige. Men innan han hinner prata till punkt avbryter Carl honom och säger att Avdelning Q har alldeles för mycket att göra. Dagen efter, på sin avtackning, skjuter Habersaat sig i huvudet och fallet hamnar ändå på Carls bord. Tillsammans med sina två medarbetare Assad och Rose beger han sig motvilligt till Bornholm. Snart har dock alla tre fastnat för fallet och de bestämmer sig för att lösa mysteriet.

Om ni inte redan läst om och bekantat er med Avdelning Q så rekommenderar jag er att göra det nu! De spännande och fängslande historierna blandas med mycket humor och underbara karaktärer som man bara inte kan få nog av....

Alla delar i serien om Avdelning Q:
"Kvinnan i rummet"
"Fasanjägarna"
"Flaskpost från P"
"Journal 64"
"Marcoeffekten"
"Den gränslöse"

1 kommentar: