Sök i den här bloggen

Translate

lördag 11 juli 2015

"Lejonet från Zagros" av Lena Matthijs

"Lejonet från Zagros" är Lena Matthijs tredje bok om kriminalkommissarie Hans Nelander-Wein och hans kollegor. Jag har inte läst de två första utan den här boken fick följa med då jag nappade på Adlibris erbjudande om 4 pocket för 149 kr för ett tag sedan och jag är inte så där jätteimponerad av den. Det är inget fel på själva intrigen men ändå fastnar jag inte riktigt i handlingen. Dessutom är den lite dåligt korrekturläst då en och samma karaktär vid upprepade tillfällen benämns med två olika namn på bara två sidor samt att en eftersökt bil först är en Volvo 740 för att sedan vara en Volvo 745... Småsaker men det stör lite.

I Ulricehamn gör en pojke och hans pappa en makaber upptäckt då de en varm sommardag är ute på en stillsam kanottur. De hittar delar av en styckad kropp. Hans Nelander-Wein och hans kollegor tar sig an fallet. Men det går trögt och de lyckas inte ens identifiera offret. Det verkar inte heller finnas någon som saknar mannen. För att förvärra situationen ytterligare så hittas snart därefter styckade kroppsdelar tillhörande en annan okänd man. Samtidigt kämpar fem barn i norra Irak för att överleva i bergen där deras far övergivit dem.

"Lejonet från Zagros" är ingen deckare som sticker ut och jag kommer inte nu att kasta mig över en annan bok av denna författare. Däremot var inte boken så dålig att jag helt utesluter att jag kommer att läsa fler böcker av henne i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar