Sök i den här bloggen

Translate

söndag 9 augusti 2015

"Bombmakaren och hans kvinna" av Leif GW Persson

Inte rafflande spänning men underhållande! Så kan man sammanfatta "Bombmakaren och hans kvinna". Som vanligt när det gäller Leif GW Persson så finns det en hel del ironi och sarkasm i boken och det kryddar verkligen historien som samtidigt är ganska intressant. Boken är dryga 500 sidor lång och i början kändes den lite seg men så släppte det, historien tog fart och helt plötsligt hade jag läst ut den. Det är absolut ett bevis på att Persson är en bra berättare.

Säkerhetspolisens operativa chef, Lisa Mattei, skickas av sin generaldirektör till England där hon ska träffa något av sin motsvarighet. Han har intressanta uppgifter om att en svensk medborgare planerar ett attentat mot Solliden under nationaldagsfirandet. Lisa Mattei åker hem och drar igång en utredning på bred front. Det är allt från yttre spaning mot den misstänkte och hans familj till inre spaning. Ganska snabbt ser man tecken på att utredningen läcker och det verkar som om det finns en mullvad inom Säpo. Kan Mattei och hennes kollegor stoppa attentatet och dessutom hitta mullvaden i tid?

Jag rekommenderar "Bombmakaren och hans kvinna" om man vill bli underhållen av en roman om brott (som det står på framsidan av boken) som kryddas av lite samhällskritik och humor. Jag gillar definitivt den här boken! Nedan kan ni läsa om andra böcker av Leif GW Persson som jag läst. Klicka bara på titlarna så kommer ni till dessa inlägg.

"Den döende detektiven"
"Den sanna historien om Pinocchios näsa" 

Trailern för den här boken:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar