Sök i den här bloggen

Translate

söndag 30 augusti 2015

"Från och med du" av Mhairi McFarlane (originaltitel: "Here's looking at you")

Det händer inte så ofta men någon gång då och då läser jag något annat än deckare och thrillers. "Från och med du" av Mhairi McFarlane fick jag i somras i födelsedags-present av en god vän till mig och nu när jag läst den kan jag sammanfatta den som underhållande om än lite klichéartad. Den är lättläst och välskriven men som så ofta när det gäller sådana här böcker så är det ganska lätt att räkna ut hur den ska sluta. Men det är väl också lite charmen med dem! På framsidan står det "Från och med du" kommer att få dig att skratta ena sekunden och gråta nästa men riktigt så gripande tycker jag aldrig att den blir.

Anna Alessis är dryga 30 år och försöker via nätdejting att hitta den rätte. Det går inte direkt jättebra men trots det har hon inte gett upp. Hon har underbara vänner och en familj som alltid finns där för henne och hon gillar sitt jobb. På en klass-återträff står hon återigen öga mot öga med de personer som mobbade henne som barn och lite chockartat förstår hon att de inte känner igen henne. En av de som gjorde livet surt för henne är James Fraser som hon var förälskad i då hon var en tjock och ful tonåring medan han var snygg och populär. Deras vägar möts igen via deras arbeten och Anna låter honom sakta komma in i hennes liv. Anna ställs inför frågor som om människor verkligen kan förändras så mycket och kommer hon kunna lita på honom i längden? Men framför allt vad som kommer att hända om han kommer på vem hon är...

"Från och med du" är en bok som berör lite men inte griper tag i en. Mobbing är en allvarlig fråga men boken fokuserar inte så mycket på den biten. Det blir mer en kärlekshistoria och den är som sagt underhållande och gillar man romantik kryddad med djup ska man absolut läsa den!

Och till min väninna - Tack för födelsedagspresenten!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar