Sök i den här bloggen

Translate

lördag 22 augusti 2015

"Glöm inte att låsa" av Elizabeth Haynes (originaltitel: "Into the darkest corner")

Den här boken har jag länge velat läsa men av någon anledning har den hela tiden flyttats neråt på prioriteringslistan... Nu är jag jätteglad att jag äntligen läst "Glöm inte att låsa" för det är verkligen en mycket bra bok och den är ruggigt spännande. Jag gillar upplägget då storyn hela tiden pendlar mellan då och nu. Det gör det om möjligt ännu mer spännande och detta trots att man redan från början vet delar av vad som har hänt tidigare. Alltså har Elizabeth Haynes skickligt lyckats bygga upp intrigen och berättar den på ett perfekt sätt.

Party- och singeltjejen Cathy Bailey gillar att festa och umgås med sina vänner på fritiden. De besöker ofta stadens uteställen och Cathy gillar att flirta och träffa nya människor. Men så möter hon Lee och allt förändras. Först är han bara charmig, även om han har en sida som han döljer för henne. Men snart börjar hon upptäcka saker som verkar lite konstiga. Bl.a. förföljer han henne på dagarna och kontrollerar vad hon gör men han har också varit hemma hos henne då hon jobbat och flyttat runt saker i hennes bostad. Men eftersom hon själv älskar honom och hennes vänner verkar avguda honom så tar hon inte så allvarligt på det. Det gör att då hon verkligen inser att hon är i fara så har hon ingen att vända sig till för att få hjälp. Hennes vänner tror helt enkelt inte på det hon berättar. Då beslutar hon sig för att hon ska försöka fly. Men kommer hon klara det med tanke på att Lee kontrollerar precis allt hon gör?

"Glöm inte att låsa" är en bok man bara måste läsa om man läser deckare och thrillers! Jag tänker absolut att läsa mer av Elizabeth Haynes!

1 kommentar: