Sök i den här bloggen

Translate

söndag 6 september 2015

"Själens dunkla rum" av Peter Robinson (originaltitel: "Abattoir Blues")

Äntligen en ny bok av Peter Robinson! "Själens dunkla rum" är en kommissarie Banks-deckare och den är lika bra som de tidigare böckerna i denna serie. Jag hade nästan glömt hur bra de faktiskt är... Det skyller jag lite på den TV-serie som bygger på böckerna för jämfört med just böckerna är den en katastrof. Peter Robinson kan verkligen bygga upp och berätta en spännande och intressant historia och som läsare är det mycket svårt att lägga ifrån sig böckerna innan de är utlästa.

En traktor anmäls stulen i North Yorkshire. Ägaren och hans fru upptäcker stölden då de återvänder från en semester i Mexico. Snart gör kommissarie Banks och hans kollegor kopplingar till sonen till en av ägarens grannar. Men när de beger sig hem till killen visar det sig att han är försvunnen. Och det är inte bara han som de inte kan hitta utan en av hans vänner verkar också ha gått upp i rök. Samtidigt gör en f.d. militär en otäck upptäckt i en övergiven hangar. Han tror att det rör sig om blod och hjärnsubstans och när polisen undersöker saken kan de verifiera att det är just det som finns på hangargolvet. Kan det komma från en av de försvunna pojkarna eller handlar det om ett helt annat brott? Banks och hans team kämpar på med fallen och de måste jobba snabbt för det verkar vara samvetslösa brottslingar som de har att göra med...

"Själens dunkla rum" måste man läsa om man gillar Banks-böckerna. Har ni inte läst någon av dem innan så rekommenderar jag er absolut att göra det!

De flesta av böckerna i denna serie läste jag innan jag startade bloggen, men några av dem skrev jag ändå om i ett samlat inlägg, läs det här. Nedan kan ni läsa om de böcker i serien som jag läst sedan jag började blogga:

"Mörkrets alla färger"
"Bad boy"
"Roten till det onda"
"I mörkret skugga"
"Revolutionens barn"

Dessa två böcker är fristående och ingår inte i serien om kommissarie Banks:

"Skuggor på vattnet och elva andra berättelser"
"En förgiftad man"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar