Sök i den här bloggen

Translate

söndag 29 november 2015

"Änglarösten" av Arnaldur Indridason (originaltitel: "Röddin")

Jag vill önska en trevlig första advent med en julig bok av Arnaldur Indridason. "Änglarösten" är en mycket spännande och välskriven bok och handlingen utspelar sig på ett hotell i Reykjavik dagarna runt jul. Den passar alldeles utmärkt att läsa nu om man är på jakt efter lite julkänsla.

Vaktmästaren på ett stort hotell i Reykjavik hittas mördad i det lilla rum i hotellets källare där han bott under flera år. Erlendur och hans kollegor får ta hand om utredningen och när de börjar fråga runt så verkar mannen ha varit omtyckt även om ingen riktigt verkar ha känt honom. När de gräver djupare i mannens liv framkommer det att han varit en lovande barnstjärna som gossopran. Men en dag då han ställde sig på scenen så var rösten plötsligt borta och karriären över. Vad är det som har fått mannen att leva som enstöring under sina vuxna år och vem ville se honom död?

"Änglarösten" är som sagt både spännande och bra berättad och jag tycker lika bra om den här boken som jag gör om de andra böckerna jag läst i den här serien. Läs om dem genom att klicka på titlarna nedan.

Hoppas att ni får en mysig och skön 1:a advent!!

"Glasbruket"
"Frostnätter"
"Mörka strömmar"
"Svart himmel"

1 kommentar: